Les Rutes del Centre: Banyeres-Font de la Coveta-Reiner-Font Freda – 22.5.16

1 Banyeres-Font de la Coveta - Bocairent

Aquest itinerari, encara que comença a Banyeres, transcorre quasi íntegrament pel terme de Bocairent (la Vall d’Albaida), ja que aquest aplega quasi a la carretera entre Banyeres i Alcoi.

3 Banyeres-Font de la Coveta - Bocairent

Des del Poliesportiu, vam agafar un camí cap a la Font de la Coveta, que vam deixar per a la tornada. Ens vam desviar cap al mas de Richart, que té davant una emblemàtica carrasca i un magnífic exemplar de lledoner al costat. Amb el castell del Vinalopó enfront, ens vam dirigir cap als Brulls, naixement del riu quan és època de pluges –ara no és el cas – Vam seguir barranquet amunt cap al replanell que fa de capçalera del riu Vinalopó, on van a parar les aigües que cauen en aquest rodal. El paisatge està preciós, encara que les pluges recents han estat minses, el colorit és espectacular: tota la gama de verds, enormes bancals, uns sembrats, altres de terra rogenca, marronosa i grisa a trossos, floretes de tots els colors… un espectacle per als sentits!

2 Banyeres-Font de la Coveta - Bocairent4 Banyeres-Font de la Coveta - Bocairent

Fem una paradeta reparadora a les casetes Nones que, malauradament abandonades, estan en procés de degradació tot i haver estat habitades fins no fa massa. Seguim ara en direcció sud, travessant l’altiplà on predominen els sembrats i, pujant per l’ombria de la serra del Sotorroni, apleguem prompte al mas de Reiner, preciós i amb una molt bona situació. Continuem ascendint fins aplegar a un altre mas, el Somet; el carrascar és molt notable per aquest rodal. Trenquem ara cap a l’oest en direcció al mas de l’Escorial, curiós nom que ens fa preguntar-nos pel seu origen. Un poc més avant apleguem a la Font Freda que, encara que no massa abundant, té una aigua fresquíssima. Després de refrescar-nos, continuem baixant en direcció a la finca de Guilella, propietat amb dues cases, una més antiga amb escut heràldic i tot i una altra més moderna però també singular per les seues característiques arquitectòniques. Ja només ens queda retornar, passant per la vora de la Font de la Coveta, creuar el riu i refer el principi de camí que ja havíem fet de matí.

Powered by Wikiloc
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos