Les Rutes del Centre: Alberg de Rita – Font dels Gamellons – 21.2.16

1 Font dels Gamellons Excursió Centre Cultural Castellut

Després de la frustració de l’anterior eixida –suspesa per pluja que després va quedar en no res -, ens vam dirigir a la serra de La Solana, en Beneixama. Aplegats a la Replana de Rita, vam deixar els vehicles i abans d’aplegar a l’alberg de Rita, vam agafar una senda que ens va abocar al barranc de la Mollonera –aquest barranc fa de divisòria de terme -, pel qual, còmodament, vam anar baixant fins que vam aplegar a la desviació que ens duia a la Font de la Duenya, on vam reparar forces.

2 Font dels Gamellons Excursió Centre Cultural Castellut

Vam continuar fins una pista i, en travessar-la, continuava la senda anomenada dels Enginyers, la qual molt ben traçada ens conduí vora un espectacular barranc fins la casa i la Font dels Gamellons –abeuradors fets buidant troncs d’arbre -. El paratge és una delícia, amb vistes a la Vall d’Albaida, està habilitat amb font, taules, arbres… ideal per passar una bona estona. Però nosaltres no tenim eixe temps i marxem decidits per altra senda que remunta per altre barranc paral·lel al de baixada. Es fa difícil d’imaginar la riquesa boscosa d’aquesta zona si pensem en la serra que veiem per la carretera de Beneixama a Bocairent, però ens sorprén agradablement.

Powered by Wikiloc

Creuem la mateixa pista d’abans, per altre lloc, i baixem fins la caseta de Castelló, un refugi menudet però ben conservat. Agafem el barranc de la Mollonera de més avall d’on l’havíem deixat i, sense soltar-lo apleguem al punt inicial, no sense haver pegat una miradeta a l’alberg de Rita, en molt bon estat, i que convida a fer-hi una estada tranquil·la. Tota una sorpresa, l’excursió de hui.