Centre Cultural Castellut

Les Rutes del Centre: Benimantell-Gines-Xirles-Polop 2

Les Rutes del Centre: Benimantell-Gines-Xirles-Polop

Benimantell-Gines-Xirles-Polop

 

Destacada

El passat 26 de gener vam fer una ruta per la meravellosa Vall de Guadalest. Després de deixar els cotxes prop de Benimantell, començàrem una pronunciada baixada entre bancals, fonts i barrancs. Una vegetació exuberant ens envoltava i unes vistes precioses ens omplien els ulls: la serra de Bèrnia, omnipresent tot el dia, les crestes de la serra d’Aitana, la perspectiva del poblet de Guadalest, que mai ens cansem de fotografiar, el Morro Blau …

Garrofers Monumentals

A poc a poc, apleguem a Gines, un caseriu ple d’encant, on visitem la preciosa casa de camp de l’amic Enric B. que ens ha acompanyat fins ací. Trobem alguns garrofers monumentals.  Continuem el trajecte, en un dia més propi de la primavera que d’hivern, fins Xirles, una pedania de Polop amb més edificacions noves que les que tenia el poble inicialment -afortunadament no són massa agressives a la vista- i, després d’un parell de quilòmetres, amb el Ponoig vigilant-nos, apleguem a Polop.

2

Visitem Les Fonts i, a la vora mateix, dinem uns minxos boníssims. Una volteta pel poble i una pujadeta al castell -amb una història ben trista per als moriscos-, des d’on hi ha unes vistes magnífiques, completen un dia inoblidable.

 

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos