Centre Cultural Castellut

Una Mirada Científica, Diversa I Divulgativa A Un Tema Cabdal: La Llum 2

Una Mirada Científica, Diversa I Divulgativa A Un Tema Cabdal: La Llum

Divendres 12 de novembre, la Sala Jove de la Casa de Cultura va acollir la primera de les tres presentacions de llibres d’autors locals, dins els III Encontres Literaris organitzats pel Centre Cultural Castellut.

Presentat molt emotivament per Jaume Rico Cuenca, Sergi Gallego Rico va fer una impecable sinopsi del contingut del llibre La llum. Enigmes, mites i tecnologia (Publicacions de la Universitat d’Alacant, 2021). Una proposta interessantíssima que intenta arribar al lector no especialitzat, és a dir, que té una clara vocació divulgativa. L’obra té, a més, una acurada edició i està il·lustrada de manera profusa i immillorable.

Sergi és catedràtic de la Universitat d’Alacant i una eminència en la seua especialitat, Ciències Físiques. Ha publicat més de cent trenta articles en revistes especialitzades i és coautor de l’obra Quadern de fonaments físics de la Informàtica (2012).

Dividida en catorze capítols, La llum… és una obra col·lectiva on diversos autors, des de camps, disciplines i perspectives diferents, intenten oferir respostes distintes a la pregunta “com determina la llum el món en què vivim?”.

Sergi ha estat el coordinador del llibre, l’autor de la introducció (“Conviure amb la llum”) i d’una de les catorze mirades (“Alguns efectes òptics de la vida quotidiana”).

Davant el públic que quasi omplia la Sala Jove, Sergi va fer un resum de tots i cada un dels catorze apartats que conformen el llibre, de manera molt amena, a la qual cosa contribuïa el fet de recolzar les seues explicacions amb imatges projectades a la pantalla. Després, acabada la presentació, va signar exemplars de l’obra als assistents que la van poder adquirir allà mateix, a la Sala Jove.

La llum. Enigmes, mites i tecnología és una obra molt recomanable. El títol d’alguns dels seus apartats parla per si mateix: “La llum en els espais de culte de l’Antiguitat”, “L’observació del nostre cel”, “La llum en l’origen de la vida”, “L’aprofitament energètic de la radiació solar”, “La fibra òptica”, etc.