Centre Cultural Castellut

Just Sellés ens va presentar Amira i Diània a la Casa de Cultura de Castalla 2

Just Sellés ens va presentar Amira i Diània a la Casa de Cultura de Castalla

L’autor dels anteriors llibres “Al-Azraq el Blau” i “Diània, terra nostra” va vindre el passat 8 d’octubre a presentar-nos “Amira, l’última flor de La Muntanya“; era la tercera vegada que ho intentàvem, a causa de l’època pandèmica que hem patit, i finalment vam poder dur avant l’acte.

Com que Just Sellés és un apassionat de la nostra terra, especialment de les comarques diàniques, en tot aquest temps ha publicat un altre llibre espectacular, “Diània, paisatges costaners” i vam aprofitar per a presentar-lo també, dos llibres en una sessió, mai ho havíem fet.

Just Sellés va començar amb una petita introducció a aquest darrer i, a continuació, va projectar un audiovisual de la costa diànica –de Gandia a El Campello- que és una vertadera meravella on s’aprecia el contrast entre la bellesa de la nostra façana marítima i l’abús que s’ha fet en els darrers 50 anys d’aquest territori. Tothom va quedar impactat.

Seguidament va introduir la novel·la “Amira, l’última flor de La Muntanya”. Situada en l’època de la conquesta, Amira és filla de Zayyan, darrer emir de València, i té una especial relació amb Na Violant, esposa de Jaume I. En una època de batalles i rebel·lions Amira es relaciona amb Al-Azraq, però les circumstàncies fan que haja d’aïllar-se del seu entorn… Sempre en una estreta relació amb la terra, les plantes, els animals… i dominant per sobre de tot, l’amor per la vida i per la terra que l’ha vista nàixer i viure. Molt tendra.

Per finalitzar, es va projectar un altre audiovisual, el corresponent a “Diània terra nostra”, que coincideix amb els paisatges on transcorre la novel·la d’Amira, no menys espectacular que el primer.

Tenim una terra preciosa que hem d’estimar i cuidar.