Centre Cultural Castellut

Els nostres sons i Estellés: Recital de poesia i música popular en Homenatge a Vicent Andrés Estellés 2

Els nostres sons i Estellés: Recital de poesia i música popular en Homenatge a Vicent Andrés Estellés

Els nostres sons i Estellés: Recital de poesia i música popular en Homenatge a Vicent Andrés Estellés 3

El Centre Cultural Castellut organitza un recital de poesia i música popular valenciana-catalana amb motiu del  25é aniversari de la seua mort, el pròxim 15 de desembre.

Els nostres sons  és un muntatge escènic original pel doble fet de ser nou i ser un espectacle de creació pròpia, en el qual es combina una selecció de cançons populars valencianes i catalanes amb poesies en la nostra llengua; per això el títol del recital, doncs es presenten Els nostres sons mitjançant la música i la paraula, combinant-les, de manera que es fa una antologia poètica i musical que ens recorda quines són les nostres arrels. A més, es tracta d’unir l’aspecte popular i el cult: el primer representat amb les cançons; el segon aportat per les poesies de diferents autors -bàsicament Estellés- i èpoques  pel caràcter que atorga la interpretació d’aquestes per part del quartet de corda Mare Nostrum. Per si fóra poc, fer-lo de forma simultània, com si cadascuna de les combinacions haguera estat així des de sempre. En l’última part del recital s’incorporarà una dolçaina i un tabal per  aportar els sons característics de la nostra música: El cant dels ocells, Muntanyes del Canigó, Serra Mariola, El rossinyol, L’emigrant, El Cant del poble, El Cant de la Senyera, Els Segadors i La Muixeranga d’Algemesí són algunes de les melodies que ens  acompanyaran.

Juan Antonio Olmedo, professor sobradament conegut i apreciat a la nostra localitat torna a Castalla per fer-nos gaudir de la seua passió, la poesia; fa un parell d’anys ens va fer vibrar en un Recital Homenatge a Miguel Hernàndez que no oblidarem fàcilment, i en aquest cas serà en Homenatge a Vicent Andrés Estellés quan es cumpleixen 25 anys del seu traspàs. No necessitem excuses per revisar els seus poemes, però no està de més fer-ho conjuntament, acompanyats de música nostra. Una oportunitat!

Serà el dissabte, 15 de desembre, al Saló d’Actes de la Casa de Cultura, a les 20h

Vos esperem!

Centre Cultural Castellut – desembre 2018