Presentació de l’obra guardonada amb el 22é Premi Enric Valor de Novel·la

El proppassat divendres 21 de setembre el Casal Jove de la Casa de Cultura va acollir la presentació de la novel·la Vindrà la mort i tindrà els teus ulls, a càrrec del seu autor, Urbà Lozano.

Aquesta novel·la va ser mereixedora de la vint-i-dosena edició del Premi Enric Valor de Novel·la, que com tots sabeu va ser lliurat per primera volta a Castalla, a l’Auditori, amb una extraordinària assistència de públic i en un ambient memorable.

Urbà Lozano (Alginet, 1967) és professor de Llengua i Literatura Valenciana a l’IES de Bunyol. Narrador experimentat, Lozano ha estat guanyador d’uns quants premis literaris amb obres com La màquina ronca, Femení singular, Plagis o La trampa del desig.

Vindrà la mort… presenta una tècnica narrativa ben travada que ens presenta la realitat immediata o actual del protagonista però, a més, a través del diari que escriu, podem conéixer el seu passat i recórrer els episodis més importants de la seua vida. És una obra de prosa concisa, de capítols curts i colpidors, que fa una encertada reflexió sobre la vida i l’amor, amb l’afegit de trobar-hi secrets inconfessables del protagonista. El títol i alguns detalls de l’argument fan referència al poeta italià Cesare Pavese. L’acció transcorre en un poble proper a València, al mateix Cap i Casal, i a Sicília.

L’autor, entre la seriositat i la ironia, donà tota mena de detalls sobre l’obra i el procés de creació d’aquesta. Després va vindre la participació del públic. L’acte es va tancar amb la signatura d’exemplars de la novel·la per part de l’autor.

És ara el torn de El Paradís a les fosques, de Vicent Usó, obra guanyadora de la darrera edició de l’Enric Valor de Novel·la, que ha estat publicada fa uns dies i que presentarem a Castalla pròximament.

Centre Cultural Castellutsetembre de 2018