Centre Cultural Castellut

Manuel Baixauli, un monstre de la literatura 2

Manuel Baixauli, un monstre de la literatura

Manuel Baixauli, un monstre de la literatura 3

El divendres 22 de setembre el Centre Cultural Castellut vam encetar el cicle Encontres literaris amb l’objectiu d’acostar algunes de les millors figures de la literatura catalana del País Valencià al poble de Castalla.

Manuel Baixauli, pintor i escriptor, va ser el primer autor convidat a aquestes tertúlies per a explicar el seu procés de creació literària i les obres que n’han resultat: Espiral, Verso, L’home manuscrit, La cinquena planta i Ningú no ens espera.

L’autor va iniciar la vetlada amb un text preparat per a l’ocasió, “Multiplicar la vida” on reflexionà sobre el monstre del temps i la capacitat de la literatura d’ampliar l’existència. En aquest sentit, l’obra de l’autor de Sueca va ser presentada com una complexa arquitectura de personatges que despleguen unes històries construïdes des de la reflexió. La prosa de Baixauli posa en diàleg la referències reals i les capes profundes que a simple vista no copsem. Com si es tractara dels plecs d’un acordió, les novel·les de Baixauli es despleguen per donar pas a matisos i detalls que s’amaguen en els replecs del paper.

Manuel Baixauli, un monstre de la literatura 4

Després de l’explicació de Baixauli, el públic va formular diverses preguntes al voltant de l’acostament de la literatura a les aules, la relació entre les arts plàstiques i la literatura o preguntes sobre aspectes concrets de les novel·les.

Fet i fet, una jornada de debat i gaudi per la literatura i la cultura.

Centre Cultural Castellut – octubre 2017