Centre Cultural Castellut

3ª FIRA DE LA FANTASIA – 26-27 d’octubre 2019 2

3ª FIRA DE LA FANTASIA – 26-27 d’octubre 2019

3ª FIRA DE LA FANTASIA – 26-27 d’octubre 2019 3

Un altre any, i ja en van tres, Castalla ha tornat a ser un referent de la Fantasia valenciana, en homenatge al nostre benvolgut escriptor, Enric Valor. Un munt d’activitats que han fet ajuntar-se centenars de persones de totes les edats i condició, especialment menuts acompanyats dels seus pares, per passar-ho bé. Activitats n’ha hagut per a tots els gustos i colors; començàrem dissabte, a la Casa de Cultura, amb una actuació súper-divertida de Marcel el Marcià, que va fer ballar a tots els assistents amb les seues divertides cançons. Seguidament, la gent s’aplegà a la plaça de l’Ajuntament i, ambientats amb música i actors, vam pujar cap al casc antic, la placeta la Magdalena va ser el lloc triat per a la primera actuació de les conta-contes, les bones condicions acústiques van facilitar la immersió de tot el públic en les narracions que ens van captivar; vam seguir cap a la placeta St. Antoni, on la Nit de Por va alcançar el seu punt més alt, amb unes històries que ens van aborronar, Eva Andújar i Almudena Francés van saber captar l’atenció de tots els presents amb unes històries precioses i una professionalitat digna de destacar.

L’endemà, vam començar amb un deliciós Esmorzar de Rondalla, mentre la Fireta del Llibre Fantàstic i el Mercat de Fantasia ens oferien unes paradetes plenes de literatura fantàstica i objectes relacionats amb la fantasia. Allà mateix, les muixerangues de la vall d’Albaida i del Vinalopó van començar a fer les seues precioses figures, tot acompanyat de la música de la Colla el Sogall. Poc a poc anava creixent el públic, el dia acompanyava i la programació oferta era molt atractiva. Passades les onze, guiats per la música, ens vam dirigir a la Placeta el Carreter, on Tres Teatre ens va oferir la primera de les rondalles que havia preparat per a l’ocasió El gegant del romaní; un cadafal i megafonia van facilitar molt el seguiment de la representació. D’allà vam anar cap a la plaça de les Parres, on s’ha habilitat un aparcament i on va tindre lloc la segona representació Abella i, finalment, la tercera rondalla es va representar a la plaça de l’Església, El jugador de Petrer, ara ja amb una gran quantitat de públic entregat a les rondalles de Valor. Les darreres formacions de la muixeranga van donar pas a l’actuació de Dani Miquel i els Ma, Me, Mi, Mo, Músics qui, com sempre, no va decebre ningú, amb la plaça de l’Ajuntament totalment plena va aconseguir la participació de tot el públic ràpidament, fent passar una estona immillorable a grans i menuts.

3ª FIRA DE LA FANTASIA – 26-27 d’octubre 2019 4

Amb la idea d’anar millorant any rere any, va acabar la tercera edició de la Fira de la Fantasia, contents perquè pas a pas va aconseguint-se la seua consolidació.

Fins la IV edició!

Centre Cultural Castellut – octubre 2019