Centre Cultural Castellut

Inoblidable concert de cloenda pel 40é aniversari del Centre Cultural Castellut 2

Inoblidable concert de cloenda pel 40é aniversari del Centre Cultural Castellut

Inoblidable concert de cloenda pel 40é aniversari del Centre Cultural Castellut 3

Mireia Vives i Borja Penalba protagonitzaren un inoblidable acte de cloenda del 40é aniversari del Centre, que no vam poder encabir a les darreries del 2017 i no vam tindre més opció que deixar-lo per al mes de gener.

El bon ambient i la gran afluència de públic són coses a destacar d’aquest concert inspiradíssim que Mireia Vives i Borja Penalba ens van oferir dissabte 20 de gener. El saló d’actes de la Casa de Cultura estava de gom a gom i el públic vibrava, feia palmades, cantava trossos de cançons, ballava… I és que l’entrega i la joia de la parella s’encomanà des del primer moment als assistents.

L’encant de Mireia i el nervi de Borja s’ajuntaven i feien brollar temes atractius, agradables, llampants; temes del seu nou disc “Línies en el cel elèctric”. Es tracta del seu segon disc, “un conjunt d’illes-cançó, un homenatge als paisatges i a les persones que conformen el nostre univers”. Entre les persones Maria Mercè Marçal i Ovidi Montllor. L’encertada versió de “Homenatge a Teresa” tocà les fibres més íntimes i nostàlgiques dels assistents. Així mateix, es va fer al·lusió al trist alhora que emotiu esdeveniment que ocorregué l’any 1993 en aquell mateix escenari (vídeo), quan Ovidi s’assabentà de la mort del poeta V. A. Estellés; i tot seguit cantaren a duo la cançó que Ovidi cantà entre llàgrimes, “M’aclame a tu”. Per donar diversitat al recital, Mireia Vives interpretà una cançó de la cantant mexicana Paquita la del Barrio, i tancà l’actuació amb el tema cèlebre (i alegre) “Love is in the air”, de John Paul Young.

Inoblidable concert de cloenda pel 40é aniversari del Centre Cultural Castellut 4

Agraïm la col·laboració d’Escola Valenciana, de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià, d’ESCAPARATE i, especialment, de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castalla, que va finançar en part el concert.

Aprofitem aquest escrit per a acomiadar el 40é aniversari del Centre Cultural Castellut. Estem més que satisfets del nombre i la rellevància de les activitats que hi hem organitzat (Documentals sobre música, Presentació dels llibres “Si ha nevat” i “Diània Terra Nostra”, Homenatge a Paco Camarasa i Edicions de Ponent, Primers Encontres Literaris, Segones Jornades d’Aproximació a la Nostra Història) i d’aquelles en què hem format part com a organitzadors (Segones Jornades Enric Valor a l’Escola, Lliurament del Premi de Novel·la “Enric Valor” a Castalla, Descobrint el Castell de Castalla, VII Albada de Valor, Primera Fira de la Fantasia). Però si d’alguna cosa estem especialment contents és d’una que no acompanya sempre els actes culturals, i és la nodrida assistència de públic amb què han comptat quasi tots els actes esmentats. Tot un èxit.

CCC- Gener 2018