Centre Cultural Castellut

Projecció del documental “La sal de la Tierra” 2

Projecció del documental “La sal de la Tierra”

La Sal de la tIERRA

Divendres 27 de novembre, a les 19’45h, al Saló d’Actes de la Casa de Cultura projectarem el documental “La sal de la Tierra”, de Wim Wenders i Juliano Ribeiro Salgado. Una obra bellíssima premiada a Cannes, als César, a Donosti, nominada als Óscar, als Goya… Tot un espectacle que no deveu de perdre-vos. Açò diuen sobre aquest documental:

El fotògraf Sebastião Salgado ha viatjat a més de cent països per dur a terme els seus projectes fotogràfics. Aquest periple de quaranta anys ha quedat reflectit en aquest documental de Wim Wenders i Juliano Ribeiro Salgado, el fill del fotògraf, els quals l’acompanyen en alguns dels seus darrers viatges, on la natura en el seu estat més primigeni n’és la protagonista. La immensitat del planeta, la bellesa de la flora i fauna salvatge que l’habiten i l’admiració de les societats que hi viuen en una harmonia plena fascinen tant el fotògraf com els directors. La sal de la terra ens ensenya l’origen i els motius de “Gènesi” a través de la mirada del fotògraf. (FilmAffinity)

La pel·lícula esdevé un documental que intenta recollir la vida i el treball de Sebastião Salgado durant els últims 40 anys. El fotògraf, ha viatjat pels cinc continents seguint els passos d’una humanitat en canvi constant i recollint, amb l’objectiu de la seva càmera, des del patiment del ser humà, en la seva vida diària arreu del planeta, fins a fer-nos partícips del descobriment de territoris verges amb flora i fauna salvatge, i de paisatges grandiosos. (Viquipèdia)

De tant en tant és convenient fer una aturada en la rutina diària, seure tranquil·lament en una còmoda butaca, veure un bon documental i reflexionar sobre el que hem vist; gaudir i eixamplar la ment…

Un stop en la quotidianeïtat! Us esperem!

Centre Cultural Castellut – novembre 2015