Centre Cultural Castellut

Presentació del llibre "Bogeries Meues", de Sole Pérez, a l'Auditori de Castalla 2

Presentació del llibre “Bogeries Meues”, de Sole Pérez, a l’Auditori de Castalla

Presentació del llibre "Bogeries Meues", de Sole Pérez, a l'Auditori de Castalla 3

Divendres 13 de desembre passat va tenir lloc, a la sala de conferències de l’Auditori de Castalla, la presentació del llibre de Sole Pérez Cerdà Bogeries meues, organitzada pel Centre Cultural Castellut, i que comptà amb una assistència de públic ben nodrida.

Presentació del llibre "Bogeries Meues", de Sole Pérez, a l'Auditori de Castalla 4L’autora va estar acompanyada per Josep-Lluís Rico, autor del pròleg, i per Agustí Pastor, amic de Sole. Rico encetà l’acte tot fent una anàlisi d’aquest dietari que porta el títol del bloc homònim començat per Sole l’any 2007, del qual el llibre és una acurada selecció (144 posts d’entre un total de més de 700). Així mateix, va destacar la varietat i densitat de l’obra, ja que és com un calaix de sastre on tenen cabuda un ventall molt ampli de gèneres i temàtiques. També remarcà que es tracta d’una obra que aprofundeix en la quotidianitat i que ho fa de manera molt original. Segons el prologuista, allò que singularitza Bogeries… dins el gènere dels dietaris és la particular i encertada mescla de realitat i fantasia que corre per les seues pàgines.

A continuació, va intervenir Agustí Pastor, gran coneixedor del bloc de què parteix el llibre. Amb un gran sentit de l’humor, Agustí parlà de les virtuts literàries del bloc Bogeries meues,que Sole començà paral·lelament al bloc del mateix Agustí. Va destacar la capacitat de l’autora de tractar tan bé les xicotetes coses del nostre dia a dia, i la facilitat per a condensar en unes poques línies anècdotes, reflexions, opinions, somnis… A més, Agustí comentà que el llibre està penetrat d’un tarannà desimbolt i irreverent que li recorda l’estil del cantautor Joaquín Sabina.

Presentació del llibre "Bogeries Meues", de Sole Pérez, a l'Auditori de Castalla 5L’autora tancà l’acte amb una llarga intervenció, en què parlà de la creació del bloc i de la llarga i àrdua tasca de publicació del llibre, on finalment es veia materialitzat el seu somni d’aplegar en format paper els seus millors escrits. Acabà la seua intervenció mostrant el seu agraïment a les persones que l’han ajudada en aquesta empresa. Tot seguit passà a firmar exemplars de l’obra, que el nombrós públic podia adquirir allí mateix.

Bogeries meues està a la venda a les papereries Sempere i Espiral, de Castalla. També es pot aconseguir a través de bogeriesmeues@gmail.com