Centre Cultural Castellut

Just Sellés ens va presentar el seu darrer llibre, l’espectacular “Diània, Terra Nostra” 2

Just Sellés ens va presentar el seu darrer llibre, l’espectacular “Diània, Terra Nostra”

Just Sellés ens va presentar el seu darrer llibre, l’espectacular “Diània, Terra Nostra” 3

El passat dia 11, introduït per Jordi Juan Pérez, Just Sellés ens va presentar la seua última creació, “Diània, Terra Nostra”. Un llibre molt gràfic, amb més de 300 fotos precioses, abraçant tot el territori de Diània, espai que integra les terres de les Comarques Centrals aproximadament i que l’autor divideix en 15 capítols prenent de referent una muntanya en cada capítol –Puig Campana, Mariola, Benicadell, Maigmó, Montdúver, .Serrella, Safor, Montgó, Bèrnia… Acompanyat de textos dels botànics Cavanilles i Joan Pellicer així com de Rafael Cebrián i de l’autor mateix, ens acosta a racons de bellesa incomparable, vistos amb els ulls –i la càmera- d’algú que estima aquest tros de món en què ens ha toca viure com molt pocs ho fan.

Just Sellés ens va presentar el seu darrer llibre, l’espectacular “Diània, Terra Nostra” 4

Se’ns mostra una geografia esquerpa, amb serres espectaculars, barrancs profunds, costes accidentades, pobles encantadors, castells d’emplaçaments increïbles, rius més o menys constants i paratges preciosos que aconsegueixen que ens sentim privilegiats de tenir-los tan a prop, de formar-ne part i de poder gaudir d’ells.

Tot plegat, un exemplar digne de lectura i contemplació repetida; molt recomanable per als qui estimem la nostra Terra i el nostre País.

Centre Cultural Castellut – maig 17