Centre Cultural Castellut

"Al-Azraq, El Blau" de Just Sellés omple la sala de conferències de l'Auditori de Castalla 2

“Al-Azraq, El Blau” de Just Sellés omple la sala de conferències de l’Auditori de Castalla

Just Sellés Castalla 1

El passat divendres, 27 de març, a l’Auditori de Castalla, vam tindre el gust d’assistir a la presentació del llibre “Al-Azraq, el blau” per part del seu autor, Just I. Sellés. Després d’una breu introducció per part de Jordi Juan, l’escriptor va donar pas a Vicent Savall, un cantautor gandienc que ens va oferir tres cançons com a introducció, homenatjant Joan Pellicer, Al-Azraq i Vicent A. Estellés.

Seguidament, Just I. Sellés va anar desgranant els perquès, els com, els quan, etc que el van acompanyar en el projecte i en la realització d’aquest. De les investigacions que va haver de fer; de com va haver de fer una immersió en les terres i castells que van viure els episodis històrics que va protagonitzar el cabdill Al-Azraq, acompanyat d’una tenda de campanya i de música musulmana; de com va haver de pegar-li la volta a la història que ens han contat per posar-se en la pell dels valencians d’aquella època, els musulmans, i de com es van veure envaïts, sotmesos i de vegades expulsats per una força d’ocupació exterior, amb el que això va representar per als habitants d’aquestes terres.

Just Sellés Castalla

Un profund exercici d’imaginació per tal de veure la nostra història des d’un altre punt de vista, el dels vençuts. Ara, amb la curiositat activada, només queda llegir el llibre qui no ho haja fet encara.

CCC- Març 2.015