Centre Cultural Castellut

III Jornada de l’Espai Cultural Enric Valor

 

El passat 29 de juny es va celebrar, a la Casa de Cultura de Pedreguer, la III Jornada de l’Espai Cultural Enric Valor. L’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA) va exercir d’amfitrió, i vam assistir una quinzena d’entitats culturals de les distintes comarques d’Alacant, entre elles el nostre Centre Cultural Castellut.

Començà amb uns parlaments de benvinguda per part dels representants de l’IECMA i de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert; a continuació es tractaren els diferents punts de l’ordre del dia:

  • Presentació del Programa de Conferències IAC-UA per a l’Espai Cultural Enric Valor (ECEV) per aquest 2.013. S’acordà que el Gil-Albert dedicarà una secció a l’ECEV, al seu web, amb enllaços i agenda d’activitats de tots els grups.
  • Presentació del projecte “Art en Valor”. Es tracta de “posar en Valor” el patrimoni artístic/cultural dels nostres municipis, estudiant a fons una obra d’art, mitjançant especialistes en ella. Cada associació farà una proposta d’alguna obra d’art del seu entorn per tal de fer una programació itinerant.
  • Proposta d’activitats i projectes de l’Espai Cultural Enric Valor entre juliol i desembre. Entre altres propostes estan:

– Fer una oferta conjunta de les publicacions a la Fira de Tots Sants i a la Fira del Llibre.

– Cessió d’exposicions.

– Intercanvi de revistes.

– Oferiment recíproc d’espais i infraestructures.

– Planificar un nº monogràfic de Canelobre sobre els Centres i Instituts d’Estudis Comarcals.

– Presentació a la Casa Bardín (seu del Gil-Albert) de totes les revistes especialitzades.

– IV Jornada de l’ECEV. S’acorda que es celebrarà a Tàrbena el 19 d’octubre, a la seu del Centre d’Estudis de la Repoblació Mallorquina.

– Torn obert de paraules: El Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics recorda que hi ha una exposició “Art Aladroc” a Vil·la Vicenta, al Salt, Alcoi, a la casa d’estiueig de J. Gil-Albert.

Tant a l’inici com al final de la reunió es mostra el sentiment de consternació general per la recent pèrdua del company Antoni-Lluís Carrió, membre de l’IECMA.

Centre Cultural Castellut – Juliol 2.013