Centre Cultural Castellut

Albada

En l’Alt de Guisop a trenc d’alba! En record i homenatge a Enric Valor 22.8.14

Albada

Encara nit tancada, a les 5’30, vam anar agrupant-nos junt a la Creu. Amb els cotxes necessaris, vam enfilar cap al Portell, on ens vam trobar amb els companys de Petrer. Cal fer notar que a aquesta cita acudeix gent d’arreu de les comarques meridionals valencianes: La Marina, L’Alacantí, El Baix Vinalopó, Les Valls del Vinalopó, El Comtat i L’Alcoià, per suposat. Vora cinquanta valents/es que estimen el País i Enric Valor i que aprofiten la data del naixement del nostre estimat escriptor per recordar-lo i homenatjar-lo en un lloc simbòlic en la seua vida i els seus textos, l’Alt de Guisop. Quatre anys ja que, n’estem segurs, en seran molts més.

Vam començar a caminar amb un cel estrellat preciós i, després de poc més d’una horeta, conforme l’alba anava apoderant-se de l’ambient, vam anar descobrint un mar de núvols que, des de l’horitzó, ocupava tota la baixura, com deia el Sr. Valor, incloent mitja Foia; un espectacle meravellós!

Vicent Brotons fou l'amfitrió de l'acteAplegàrem amb temps suficient per esperar l’eixida del sol; vam reposar forces i, en pocs minuts, l’astre rei va començar a despuntar per damunt de la Penya Roja, al costat del Puig Campana. La màgia del moment es va apoderar de nosaltres, es va fer el silenci i només parlaven les càmeres; moments inoblidables!

Una vegada recuperats, els amics Vicent, Carles, Josep Lluís i Josep Daniel van intervenir llegint-nos alguns textos valorians i, amb un preciós brindis de Leandre i un graciós acudit de Valor a càrrec de Joan, vam començar el retorn, ara pel mas de Planisses, on vam fer una petita pausa. Des d’allí, vam retornar als cotxes i vam acudir puntuals a la cita que teníem prevista amb un copiós esmorzar al Parc de la Carrasca.

Text del Brindis a càrrec de Leandre

Natura, bellesa, art, amistat, esport, gastronomia, tot junt. Així val la pena matinar! Fins l’any que ve!

Centre Cultural Castellut – agost 2.014

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos