PRESENTACIÓ DE LA NOVEL•LA QUAN CAMINÀREM LA NIT

Presentació

Divendres 28 de novembre va tindre lloc a l’Auditori de Castalla la presentació de l’obra guanyadora de la dihuitena edició del Premi Enric Valor de Novel·la.

L’autor, Joanjo Garcia (València, 1977), ens va donar detalls de la creació d’aquesta narració que rescata per al lector esdeveniments rellevants del nostre passat, en concret del tardofranquisme i dels anys noranta, i on té un paper destacat l’intent de colp d’estat del 23F.

Amb una tècnica narrativa que fa alternar dos trames diferenciades però complementàries,  llança una encertada mirada crítica a la transició i a l’època posterior, a aquells que no van ser capaços de fer les reformes i els canvis necessaris per assolir una major llibertat i justícia social.

DSCN8232

Per la interessant crònica dels anys que retrata, per la ben travada tècnica narrativa, pel seu enfocament crític i pel seu idealisme intacte, podem dir que és una novel·la la lectura de la qual és molt recomanable. Una novel·la que en fer-nos reflexionar sobre el passat ens ajuda a comprendre millor els temps actuals.