Altres

Actualitat

15 febrer 2017

II Jornades formatives “Enric Valor a l’escola”

La Universitat d’Alacant (Càtedra Enric Valor) i els CEFIRE d’Alacant i d’Elda convoquen les II Jornades Formatives Enric Valor a l’escola. Es tracta d’unes jornades reconegudes amb 20 hores: 7 hores presencials, a Castalla (divendres 17 i dimarts 21 de març, de 17 a 20:30 hores) i 13 hores a distància (plataforma Moodle). Les jornades seran acreditades amb 20 hores formatives per part del CEFIRE (per als docents) i per part de la Universitat d’Alacant (per als seus alumnes).

Les jornades pretenen divulgar la figura d’Enric Valor i facilitar estratègies per al foment de la lectura a partir d’experiències didàctiques i ponències relacionades amb el món d’Enric Valor, les rondalles i la cultura popular, sempre aplicades a l’aula.

Els docents podeu inscriure-us en la pàgina web del CEFIRE d’Alacant (del 13 de febrer al 12 de març) i els alumnes de la Universitat d’Alacant en l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

Les jornades són el resultat de la col·laboració entre la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant, els CEFIRE d’Alacant i d’Elda, l’Ajuntament de Castalla, la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat (Escola Valenciana), el Centre Cultural Castellut, l’Associació Cultural El Teix d’Ibi i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Actes oberts al públic en general, sense inscripció. Vos agrairem que li doneu la màxima difusió.

Centre Cultural Castellut – febrer 2017

21 juliol 2016

Càtedra Enric Valor – Universitat d’Alacant 11.7.16

 2 Càtedra Enric Valor

Dilluns 11 de juliol, es va signar, a la Universitat d’Alacant, la creació de la Càtedra Enric Valor per aquesta institució en col·laboració amb els ajuntaments d’Altea i Castalla. La Càtedra Enric Valor serà un nucli de reflexió, debat i investigació en el camp de la literatura contemporània, la cultura popular i els estudis musicals.

El professor Joan Borja va començar fent una brillant intervenció, explicant el perquè de la Càtedra – Valor va nàixer a Castalla, va fer els seus estudis a Alacant, és un referent cultural de les terres del sud, treballador incansable en favor de la nostra llengua, etc – , també ens va fer un avanç d’una sèrie de projectes que es podran dur a terme mitjançant aquesta Càtedra, va instar a continuar avançant en la projecció de la figura del nostre escriptor amb la museïtzació de la Casa Valor, a Castalla, de manera que, conjuntament amb Altea i la UA anem fent camí fins aconseguir el reconeixement que tots desitgem de la figura del Sr. Enric Valor.

1 Càtedra Enric Valor

Seguidament els alcaldes de Castalla, Antonio Bernabeu i d’Altea, Jaume Llinares van mostrar el seu compromís en el projecte, afirmant que des dels respectius ajuntaments farien tot el que estiga en les seues mans per aconseguir l’èxit d’aquesta iniciativa. La Secretària general de la Universitat també va intervenir, donant pas al Sr. Rector, Manuel Palomar, qui va agrair la col·laboració de tots i va mostrar la seua satisfacció perquè haja pogut dur-se endavant aquesta iniciativa.

El Centre Cultural Castellut va assistir junt a Escola Valenciana, el Tempir, l’IES Enric Valor de Castalla, representants del Govern Valencià, la Diputació Provincial, de l’AVL i altres associacions, membres de la família del Sr. Valor, tots mostrant la nostra ferma voluntat de seguir treballant en la projecció i difusió de la figura del Sr. Enric Valor.

Centre Cultural Castellut – juliol 2016

  • NEG. -CASA E. VALOR- 1.JPG
  • NEG. -CASA E. VALOR- 3.JPG
  • NEG. -CASA E. VALOR- 5.JPG
  • NEG. -CASA E. VALOR- 6.JPG
  • NEG. -CASA E. VALOR- 7.JPG
23 febrer 2016

GENT DE VALOR DEMANA LA CREACIÓ DE LA CASA MUSEU D’ENRIC VALOR A CASTALLA

Gent de Valor Enric valor Castalla

Un grup d’entitats i de personalitats del món de la cultura es reuneixen a Castalla per a reivindicar la figura d’Enric Valor i demanen a les administracions locals i autonòmiques la posada en marxa d’un projecte per a convertir la casa natal d’Enric Valor a Castalla en una casa museu.

      Les entitats i les personalitats, agrupades amb el nom Gent de Valor, reprenen la proposta del I Simposi Enric Valor celebrat el 2011 a la Universitat d’Alacant. Recorden que les Corts Valencianes van aprovar per unanimitat de tots els grups polítics una proposició no de llei (12 de novembre de 2013) en què instaven al govern valencià a la cessió de la casa natal d’Enric Valor, ubicada al carrer Major, a l’ajuntament de Castalla, a fi de convertir-la en una casa museu. El projecte està paralitzat fins ara.

      Gent de Valor proposa un paquet de mesures que inclouen la creació d’una Fundació Enric Valor, que vetlle per la divulgació de la seua obra i per l’execució del projecte de convertir la casa de l’escriptor en una casa museu i en un centre de promoció d’activitats literàries i culturals. Argumenten que Enric Valor és una figura cabdal de la cultura valenciana i seria un projecte excel·lent per a dinamitzar l’oferta turística i cultural de la comarca, a més d’un factor per a reivindicar la figura de l’escriptor. El projecte inclouria la creació d’una casa museu oberta a visites escolars, xarrades, presentacions i rutes literàries a Castalla i altres localitats del migjorn valencià vinculades a l’obra d’Enric Valor.

      Els col·lectius i les personalitats que assistiren a la reunió de Castalla i integren Gent de Valor són: el Centre Cultural Castallut (representat per Francesc Verdú, Carles Durà i Joan de Déu Mira), l’Associació Cultural El Teix d’Ibi (Glòria Gómez), la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat, membre d’Escola Valenciana (amb Vicent Romans i Francesc Gisbert), l’Associació Cultural El Tempir d’Elx (Josep Escolano), Josep Daniel Climent (estudiós i divulgador de l’obra d’Enric Valor) i Joan Borja i Vicent Brotons (professors de la Universitat d’Alacant). A la reunió també va assistir l’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, a qui els col·lectius van informar de les seues propostes i de la necessitat que l’ajuntament es pronuncie sobre el tema.

     El grup Gent de Valor ha redactat una carta i una petició d’entrevista que farà arribar a l’ajuntament de Castalla, a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, a l’Acadèmia de la Llengua i al president de Les Corts Valencianes, a fi d’activar el projecte de convertir la casa d’Enric Valor en un centre de difusió cultural.

    Centre Cultural Castellut – febrer 16

19 febrer 2013

Sermó del Rei de Carnestoltes (Castalla, 1984)Sermó del Rei de Carnestoltes a l’any 1984

 

Carnestoltes 1986 Castalla

1 octubre 2012

Voluntariat pel valencià: “Parla’m en valencià” el proper dijous

voluntariat pel valencià

 

El proper dijous, a les huit de la vesprada, a la sala de conferències de l’auditori hi ha programat l’acte “Parla’m en valencià“.  Una iniciativa d’Escola Valenciana per a promoure el valencià al carrer, i en la que col·labora el Centre Cultural Castellut.

També recordar que el proper divendres tindrem l’actuació en acústic de Pellikana, i el dissabte 6 d’octubre rebrem als mestres Al Tall també a l’auditori. Més endavant, el 9 de novembre, tindrem a Obrint Pas també en acústic a l’auditori.

11 juliol 2012

I Mostra d’Indumentària Tradicional de Castalla

Mostra indumentària Castalla

I Mostra d’Indumentària tradicional de Castalla.

27 juny 2012

9 d’Octubre i Correllengua a l’any 1997 a Castalla

Vídeo on podem veure el dia 9 d’Octubre a Castalla per la vesprada, amb passa-carrers amb la flama del Correllengua i llegida d’uns textos per part d’alumnes del Rico Sapena i una poesia de Vicent Andrés Estellés. Feia 5 anys que ens havia deixat Joan Fuster.

Després, alumnes del Col·legi Rico Sapena de Castalla porten la flama del Correllengua als nostres veïns d’Onil, el 3 de novembre de 1997.

 

Correllengua 97

25 juny 2012

I Encontre de l’Espai Cultural “Enric Valor”

encontre Enric Valor

Fa quinze dies va tindre lloc, al Centre d’Estudis Contestans, de Cocentaina el I Encontre de l’Espai Cultural “Enric Valor”. Es tracta d’una iniciativa per tal de coordinar i posar en contacte distints grups culturals de les comarques alacantines. Tot això sota el patrocini de l’Institut Juan Gil Albert, de la Diputació d’Alacant i promogut per l’incansable professor de la UA, Joan Borja.

Van assistir catorze organitzacions, entre les quals estava representat el Centre Cultural Castellut. Per torns, cada associació va exposar la seua situació, les activitats que organitza, els projectes, problemes, etc. havent un torn de paraula després de cada exposició. Un dinar posterior i un acte de tancament on s’arreplegaven les propostes concretes de cada grup per al bon funcionament d’aquest “Espai”, van tancar el que esperem que siga el principi d’una fructífera col·laboració.

En el següent enllaç teniu una crònica més detallada de l’Encontre

 

13 juny 2012

Auca d’Enric Valor de l’any 1996

Auca Enric Valor 1996

Clica per veure una versió més gran